Assalammualaikum . Hi ! Terima kasih semua kerana sudi baca blog SHU NAIM :)

Sunday, December 9, 2012

THE TRUE PMR !! ><


ASSALAMUALAIKUM Readers !! ^^ *excited*

The true PMR ? Ape maksudnya tuh ? Sebelum nih tipu kerr ? 

Tak dek lah . . Bukan tipu . Tapi sebelum hari PMR sebenarkan ade TRIAL PMR right ? Hah, nih nak cakap ape perasaannya time hari sebenar PMR dah tiba ! Ya ALLAH … Takutnya . Seriously ! Tak tipu ! Trial Pmr pon memang takut . Tapi tak dek lah setakut PMR sebenar sebab kalau kita ade buat salah time jawab soalan Trial PMR kita still boleh ubah kesalahan tuh sebelum PMR right ? Hah . Nih bila dah sampai hari PMR yang betul nih , memang  tak boleh buat kesalahan lagi dah . Rasa takut sangat mula-mula tuh ! Tapi tak dek lah sampai nangis . Tapi adalah sorang nihh sampai nangis ! Bukan setakat nangis jek tapi siap muntah lagi time nak baca doa tuh, time tu tak masuk dewan lagi . Rasa nervous tuh memang dah makin tinggi tapi tahan jekk sebab 1st paper BM Paper 1 . So tak lah takut sangat . Tapi kalau nak tau budak tuhh budak pandai tau . Dia sendiri yang pandai pon rasa takut inikan lagi aku yang tak berapa pandai nih . Sebab cikgu selalu kata jangan ingat yang pandai yakin sangat nak jawab sebab selalunya yang pandai nih lah terlebih yakin sampai buat kesalahan masa hari sebenar PMR . Sebab tuh lah dia takut sangat . Tapi korang jangan lah pulak kurang yakin sebab itu pon boleh menyebakan korang buat kesalahan atau cuai masa jawab nanti .  Tapi bila hari 1st masuk dewan , next day Insyaallah korang tak akan rasa nervous dah . Rasa mcam time Trial uhh . Tapi time BM Paper 2  nervous gila sebab takut tak ade idea kan nak jawab, tapi tuh normal things kan ? Luckily time exam tuh boleh jawab dengan baik sampai karangan tuh tulis dalam 3-4 muka surat ! Harap-harap penanda exam terima lah semua yang saya aku tulis tu . AMIN ~ Tapi sebelum masuk dewan tu memang takut gila sampai rasa nak nangis ! Bukan rasa nak nangis memang dah nangis sikit time tu ! Sikit jekk .  HEE :D 

Then, petang uh exam PAI pulak . PAI tuh ape ? PAI means Pendidikan Agama Islam . Hah time nih memang nervous gak ! Sebab tak habis baca lagi tau ! Takut sangat ! Tapi kali nihh pelik pulak . Sebab aku tak nangis pulak , padahal tak habis baca buku tuh ! Maybe sebab aku dah berserah je kat Tuhan and my beloved chingu *Korean word : chingu , Malay word : kawan* cakap jangan risau, berdoa je banyak-banyak dalam dewan nanti kalau tak tau jawapan. Insyaallah Tuhan akan tolong .  Tapi saya sendiri tak tau cemana nak cakap time exam uh . Bahagian A ade 2 soalan kan ? Aku jawab je dua-dua soalan tuh ! Terkejut kan ? Entah lah , aku pon tak tau kenapa aku pergi jawab dua-dua tu , tapi cikgu ade cakap, kalau jawab 2 soalan dia akan ambil markah yang paling tinggi dapat antara dua soalan tuh . Harap-harap dapatlah A for subjek PAI . Tak tau lah susah ke tak . Tapi korang jangan pulak ikut apa aku buat nihh , kalau korang betul-betul pasti ada banyak masa lebih baru buat lagi satu soalan tuh yekk ?

 Then, the next day, dah tak takut sangat . Tapi sampai exam SEJARAH memang takut gila ! Aku nangis kot time uh sebab takut sangat tak dapat jawab .  Sampai dah masuk dewan pon aku still nangis lagi kat meja tau ! Punyalah takut . Kawan-kawan aku pun risaukan aku tau . Nak tau sebab apa ? Masa SEM 1 SEJARAH aku OKAY jer , selalu jugak dapat A . Tapi bila masuk SEM 2 terus tak dapat banyak A ! C STRAIGHT ! SERIOUS !! Tak gurau kay . Tak tau kenapa tapi memang selalu dapat C then ada sekali tuh aku TIBA" DAPAT A ! Happy gila sebab tuh EXAM  2nd LAST before hari sebenar PMR ! So ingat kan dah okay , tapi tiba-tiba time EXAM LAST before hari sebenar PMR tuhh , SEJARAH aku TIBA" TURUN C balik !! Ya Allah . Gila terkejut masa tuh ! Kawan-kawan aku semua terkejut . Cikgu pon terkejut gak !! Tiba-tiba pulak jadi macam tu . Dah lah minggu depan je lagi nak PMR tau ! Tuh yang nangis bagai sebelum jawab exam . Kawan-kawan semua bagi nasihat . Then, lepas habis exam SEJARAH cikgu collect kertas sebab nak tanda kertas soalan tuhh . Pastuh ade sorang kawan aku(Nia) nih yang tolong tandakan , aku tak tau pon ! Masa tuh dia tengah tandakan kertas orang lain tapi cikgu tiba-tiba suruh tandakan kertas aku dulu ! Ya Allah . Seriously terkejut ! AKU DAPAT A BALIK ! Markah 95 pulak tuh . . kalau tak silap lahh . ALHAMDULILLAH . Semua terkejut lagi sekali ! Tak tau lah kenapa boleh jadi cam tuh . Tapi Alhamdullillah sebab dapat A , harap tak berubah lah dekat penanda exam uhh . Harap-harap Tuhan betul-betul bagi aku dapat A . AMIN ~ And harap-harap semua subjek lah dapat A . Tolong doakan untuk result aku yekk ? Thanks . 

By the way , yang markah SEJARAH tuh bukan nak berlagak,  cuma nak ceritakan jee , jangan salah faham pulak . Hurmm .  tuh je lah kot. . Dah penat dah nak tulis nih . Next time baru update yee . Jangan lupa like kay ? Hee :D Nak comment ikot suka hatilah nak ke tak , tak kisah pon ^^

WHEN YOU BECOME PMR CANDIDATES


ASSALAMUALAIKUMMM Readers ~ 

Okay .  Sekarang aku dah update kan ? Okay , nak citer apa yekk kat Readers sume ? Hurm  . .
HAA !! *terkejut ke ? sorry kalau terkejut * Dah tau dah nak citer ape ^^ Tapi nih  khusus kepada Readers yang umurnya 15 tahun , tapi its okay kalau korang yang bukan umur 15 tahun nak baca gak, tak salah pon kann ? C=

Aku  nak citer tentang “How Do You Feel And What Do You Think When You Already 15 Y/O ?!” Ape tuhh ? Tak faham ehh ? Tipulah kalau korang sume tak faham , korang kan cerdik pandai  AMIN ~  Okay , maksudnya , ape korang rasa dan apa yang korang fikir bila umur korang dah 15 tahun ?! First thing yang korang fikir mesti  .  ‘Alaa~ PMR ! Takutnya . Dah lah ada lebih dari 5 subjek and kena dapat 8A ! Lagi susah dari UPSR ’ Betul tak ape aku cakap nih ? betol kann ? kan ? Salah ?! Takpe takpe .  90% ape yang aku cakap nih betolkan ? Cehh :p Macam tau je kan ? Then , benda yang menyerabutkan fikiran korang mesti :


  • Kerja sekolah bertimbun
  • Tak dek masa nak main
  • Asyik kena hadap buku jekk
  • Banyak kali kena exam
  • Harapan mak and ayah
  • Wajib dapat 8A !
Okay .  Tuh je kot .  Hurmm .  *garu kepala* Ada lagi ? Tak pelah , kalau ade lagi boleh share kat comment box atau chat box kay ^^ Macam nihh . . . Korang jangan risau . . Just face it and enjoy kay . .
ENJOY ?!! Boleh pulak nak enjoy ? Boleh . . tapi tak dek lah enjoy mana . . kekeke ~


The 1st thing . . Pasal kerja sekolah bertimbun ? Of course ! Memang bertimbun. . Tipulah kalau tak banyak , tak pernah pulak dalam sejarah kita PMR tak banyak kerja kan ?? Especially yang duduk kat asrama , lagilah banyak kerja kan ? Sebab kena manage time lagi . . Nih nak bagi tip nih macam mana nak KURANG kan kerja sekolah yang banyak . Cepat salin ! Cepatt !! Hehe :D Tuh, dah boldkan KURANG kan ? Bukan nak bagi tip LANGSUNG TAK ADA  kerja sekolah , so jangan salah faham kay ? Bila korang umur 15 tahun , tak kan wujud perkataan LANGSUNG TAK ADA KERJA SEKOLAH dalam kamus hidup korang . Faham ? Sebab cikgu korang akan sentiasa bagi kerja sekolah supaya korang semua pandai ! Bukan saja-saja nak susahkan korang tau ! Kalau korang nak tau , cikgu pon kadang-kadang tak nak kasi korang kerja sekolah ! Tau sebab apa ? Sebab, nanti diaorang jugak yang penat kena tandakan kerja sekolah tuh, tapi disebabkan insan yang mulia yang bernama CIKGU/GURU nak korang semua jadi pandai, dia tetap ajar and kasi korang kerja sekolah supaya korang dapat 8A nanti tau !! 

-Ahh ,, dah dah lah tuh bebel kan ? Bila nak kasi tip nih ? Tangan pun dah letih pegang pen nih - 

OK . . Macam nih , bila cikgu tengah ajar , korang kena fokus, so that korang akan faham ape yang cikgu ajar. Then senang lah nak buat kerja sekolah bila dah pandai . Kalau cikgu kasi kerja time dalam kelas,* bukan kalau, memang compem laa dia kasi !* korang terus je buat on the spot gak ! So tak dek lah kerja sekolah korang menimbun sangat nanti . Tapi kalau cikgu kasi kerja sekolah end of the class, *Ada cikgu kasi, ada cikgu tak kasi* Korang terus je buat gak , tapi sebelum cikgu yang next subject masuklah ^^ Kalau dia dah masuk, its okay, pack your things and get ready for the subject and do the same thing as I told before kay ? Kerja sekolah tadi ? Hurm . .Alamatnya … Jadi kerja sekolah gak . . Tapi kalau kerja tuh sikit jekk try buat cepat-cepat sampai siap. Kalau korang dapat siapkan .. TAHNIAH !! CONGRATS ^^ Kurang sikit kerja korang . Then boleh lah korang guna masa yang lain tuh untuk ulangkaji subjek lain kan . . Tapi ingat , kalau asyik buat kerja je tak bagus gak , korang kena rehat sebab nanti boleh jadi gila tau ! TIPU ?!! Eh . . Mana ade tipu , betul lah. . Dah ade masuk surat khabar tau…

Then, the 2nd thing is, tak dek masa nak main ? Yup ! Memang tak dek, tapi sekali sekala korang WAJIB MAIN supaya korang tak stress , lagi pon aku tak percaya kalau korang lansung  tak main :p Kompem ade main-main gak kann ?Heheh , Ha lagi satu, time riadah korang riadah lahh . Tak tau ape tuh riadah ? Riadah tuh maksudnye time petang dalam pukul 4.30-6.00 korang pergilah main basikal, main bola ker atau tak kisah lah apa-apa pun . Jangan ulangkaji masa tuh sebab nanti ilmu akan banyak keluar daripada masuk *Itu berdasarkan daripada apa yang aku tahulah*. So lebih baik korang pergi riadah kan ? Dapat release tension.

 Hurm . . Pasal kena hadap buku jekk ?  Tak dek lahh sampai setiap masa kena hadap buku jekk. . awal tahun tak lah asyik berkepit dengan buku, tapi time dah sampai tahap genting uh . . bila masanya dah nak tiba . . Memang kompem lah buku tuh jadi kawan karib korang ! Asyik hadap kat buku je lah 24 jam . . Tak dek masa lagi nak main-main . .

3rd one . . eh, jap jap.. bukan ker pasal hadap buku tuh yang ketiga ker ? Haah lah !! *ketuk kepala* Ape lah . . Pelupa agaknya . . kekeke ~ So, kita terus pergi ke 4th terus lah kan ?? Banyak kali kena exam . . ? Haah ! Tuh dah semestinya . . Mula-mula exam macam biasa jekk . . Tapi bila masuk SEM 2, (SEM 2 stands for SEMESTER 2) Ha . . Start tuh lah bermulanya saat-saat yang menyeksakan . . Trial tuh lah , Trial nih lah, Post Trial tuh lah, Post Trial nih lah . . Pre-Trial lah and bermacam lagilah Trial nya ! Suma nya exam ! Tak silap saya lah kan . . Exam tuh paling kurang pon lebih dari enam kali banyak nye ! *tambah dengan SEM 1 sekali tau* Tapi tak tau lah kalau cikgu korang tak buat banyak exam . . Cikgu kata exam nih buat banyak kali sebab nak biasakan korang dengan soalan-soalan yang selalu keluar. . Tambah dengan latihannya lagi . . Tapi time nih dah tak dek lagi kerja sekolah, kerja sekolah tuh dah digantikan dengan LATIHAN yang sangat MENIMBUN !! Dah lah dengan latihannya + kena prepare exam lagi . . Masa tuh memang cukup serabut , dah macam orang gila dah gayanya ! Tapi bagi aku baik tak yah ada exam tuhh, sebab rasenye tak sampai seminggu je rehat dari exam dah ada exam lagi, penat sangat ! Sampai dah tak dek masa nak ulangkaji dah . . So aku  rasa baik bagi masa tuh biar buat ulangkaji, sebab masa SEM 1 aku banyak main, lambat buat ulangkaji, tu pasallah jadi cam nih , tak sempat nak ulangkaji dah . . So aku nasihatkan SEM 1 tuh banyakkan ulangkaji daripada main yekk :D Jangan jadi macam aku ! Nanti korang gak yang menyesal !!

Okay , now the 5th one, masuk terus lah yang last tuh kay ? Yang 6th tuh . . Sebab dua-dua tuh berkaitan kann ? Harapan mak and ayah . . Harapan . . Harapan . . Bila cakap pasal harapan nih . . Sebenarnya bukan harapan mak and ayah kita je . . Cikgu pon sama tau ! Harapan sekolah lah senang citer ! Ha . . tak terlupa gak harapan keluarga kita ^^ So korang kena lah buat betul-betul and dapat kan 8A tuh ! WAJIB tau dapat 8A ! Barulah semua bangga dengan kita . . Parents kita mintak satu je permintaan, 8A jekk . .Tapi bukan senang tau nak dapat, kena usaha dulu and sentiasa berdoa kat Allah . . Barulah senang nak dapat . Tapi kalau korang dah usaha and still tak dapat kann . . Jangan risau . . Maybe bukan rezeki korang kat situ . . Manalah tau korang akan dapat yang lebih baik kan ? SPM still ada, maybe rezeki korang kat situ kann ? Semua tak mustahil . . Betul tak ? Betul , betul , betul ! Hee :D -jadi upin ipin kejap, kejap jekk-

Okay  . . Thats all for this update ^^ Will update more next time . So, saya harap, dari sini korang boleh dapat banyak benda berfaedah . And jangan lupa jugak doakan saya supaya dapat 8A okay ?! Takut sangat nak tunggu result nih ! NIGHTMARE !!  And thanks for Readers yang nak baca post yang agak panjang lebar nih sampai ke akhir . Kalau ada apa nak komen boleh tulis kat comment box or chat box kay ? Kalau rasa post nih berguna and like it sila pergi ke bawah and click like (Y) okay  Jin Toncet dah nak out.  Bye-Bye semua ! *waving dengan muka sedih* 

FUH FUHH ! BERHABUK !


ASSALAMUALAIKUMMM ~

Hai Readers ^^ *jawab salam tuh , kalau tak jawab DOSA tau *

Hehehe , berhabuk dah weh blog aku nih . Yelahkan . Dah lama tak update . Ntah zaman tuk kaduk bila ntah aku last update lols .Bukan apa , bukan tak nak update tapi tak dek masa lah nak update .Almaklumlah. . tahun nih akukan PMR candidates . Eceh . So , tak dek masa sangat nak update , penuh dengan kerja sekolah jekk , penat tau ! Tapi kadang-kadang bukak jugak blog nih , cuma tak update jekk , last update time awal tahun kan ? Ye lah , time uhh tak banyak kerja sangat ^^ -bukak, bukak gak , tapi tak update . Apelah aku nihkan ? Kekeke ~ Lagi-lagi aku nih duduk kat asrama , lagilah tak dek masa nak bukak semua nih, so kena tunggu dapat cuti balik rumah baru boleh bukak, itu pon belum tentu lagi boleh bukak ke tak , sebab kerja sekolah banyak sangat . Hurm hurm . Dah tu je aku nak cakap . Takut bersawang pulak blog aku ni . Puihh 

GUMIHO (NINE FOX TAIL)

Assalammualaikum !
Hi !


Wahh malasnya nak buat keje . Ekceli tengah waktu SK(Sains Komputer) Sekarang ni . Malas nak dengar cikgu bebel . HAHA Teruknya Aku . Ampun cikgu ampun . Alah lagi pun aku dah siap kay yang cikgu suruh buat tuh . So curi" lah bukak blog jap Hehehe . Huwaaaa ! Aku nak tengok cite GUMIHOOO ! Best tau ! Aku suka tengok ekor perempuan tuh . CANTIKK ! Hiks tuh je nak kongsi :)


Cantik kan ekor dye tu ?

Pssttt ! Apis Manan pun suka tengok cite ni tau !

Monday, February 6, 2012

JANGANLAH GADUH GADUH -.-"

oke , kita mulakan majlis kita dengan umul kitab Al-Fatihah . .
nak tau kenapa aku suruh baca Al-Fatihah ?
supaya nanti kurang tak terkejut dan insyaAllah korang sabar je la . .
oke , nak tau kenapa ? hari nih memey gila punya HOT STORY lah !
dah name pon blog Hot Story kan ?
entry nih sebenarnya pasal budak batch aku gado dengan batch form5
she's very BRAVE TO DEATH you know ! *highligh skit pekataan :)
korang semua mesti nak tau kenapa kan ?
wait for a while oke ? aq letak nih . . nak kasi korang jelas sikit pasal benda nih . .
tapi kena janji dulu , korang ponn ta bley marah2 atau cari gado kat sesapa ok ?
faham ? oke , goood , nasib baik senang faham :D

Putra Husali went from being "in a relationship" to "single."

· · 4 hours ago

    • Nurul Ain ‎-,- putus hati ke ?
      4 hours ago ·

    • Putra Husali haha..xde r..aritu kn aq in relationship ngan meon..
      4 hours ago ·

    • Nurul Ain ‎=,= selekeh gay . then ur the boy , and he is the girl ?
      4 hours ago ·

    • Putra Husali haha..saje2 r..xkn ngan ******* kot..nnt ko mrh lak kan..XD
      4 hours ago ·

    • Nurul Ain ‎=,= TAK HERAN . tak nak ngan kak ***** ke ? ;D
      4 hours ago ·

    • Putra Husali ahaha..ape la..bkn ade ape2 pn..
      4 hours ago ·

    • Nurul Ain yeke yeke ^^ . aku antara orang yang last tau bende alah tuh dalam batch aku :P
      4 hours ago ·

    • Putra Husali bende ape ?
      4 hours ago ·

    • Nurul Ain that rumours lah -,-
      4 hours ago ·

    • Putra Husali owh..biar je la..
      4 hours ago ·

    • Nurul Ain oh yeahh . rumours pasal aku pun spreaded . and macam macam akak f5 bgtwu aku -,-
      4 hours ago ·

    • Putra Husali haha..yolah ain..xp
      4 hours ago ·

    • Nurul Ain HEISH . KAU PUNYA PASAL TAU TAK =,=
      4 hours ago ·

    • Putra Husali otak kau..aq plak..
      4 hours ago ·

    • Nurul Ain haha . mana aku tau siapa sebabnya . hey . kau genius kan ?
      4 hours ago ·

    • Putra Husali otak kau..pointer aq mcm harem jer..
      4 hours ago ·

    • Nurul Ain alalalalala . ok lah tuh . 2.00 above .
      4 hours ago ·

    • Putra Husali apsal ttibe tnye genius plak ?
      4 hours ago ·

    • Nurul Ain err , ^^
      4 hours ago ·

    • Nurul Ain carik topik lain ;D
      4 hours ago ·

    • Putra Husali ko crik r..
      4 hours ago ·

    • Nurul Ain maksud aku , haish , susahlah cakap dengan kau nih -,-
      4 hours ago ·

    • Putra Husali haha..cmtu lak
      4 hours ago ·

    • Nurul Ain eh . jadik f5 susah eh ?
      4 hours ago ·

    • Putra Husali ssh gak r..lek jer..ko lmbt lg
      4 hours ago ·

    • Nurul Ain dua tahun tak lama (: kejap je .
      3 hours ago ·

    • Putra Husali yelar2..ko kls brlian kan ?
      3 hours ago ·

    • Nurul Ain tak zamrud ;D yelah berlian (:
      3 hours ago ·

    • Putra Husali owh..ok2
      3 hours ago ·

    • Nurul Ain apa pasal ?
      3 hours ago ·

    • Putra Husali xde pape la :)
      3 hours ago ·

    • Nurul Ain dhoe , kenapa kauorang kacau wani ? aku pelik o_O
      3 hours ago ·

    • Putra Husali mane aq tau..aq pn plik..xp
      3 hours ago ·

    • Nurul Ain ye keee O_o
      3 hours ago ·

    • Putra Husali yer ain..
      3 hours ago ·

    • Nurul Ain baik lah . -,-
      3 hours ago ·

    • Putra Husali baik per ?
      3 hours ago ·

    • Nurul Ain alaa , kan aku dah cakap , cakap ngan kau nih memang susah . =,= tak de pape lah .
      3 hours ago ·

    • Putra Husali haha..batch ko ade kutuk aq x..
      3 hours ago ·

    • Nurul Ain tak , diorang kutuk zuq dengan ikhwan jeh ;D kitorang kan kejam ^^
      3 hours ago ·

    • Putra Husali haha..ok2..bgs la x kutuk aq..:)
      3 hours ago ·

    • Nurul Ain aku selalu kutuk kau ;D jk jk .
      3 hours ago ·

    • Putra Husali owh..yela..ngan sape ko kutuk aq bese..xp
      3 hours ago ·

    • Nurul Ain dengan anjing belakang asrama aku ;D
      3 hours ago ·

    • Putra Husali owh..ptt tgk ko da mcm anjing dh..XD
      3 hours ago ·

    • Nurul Ain ‎=,= ikhwan la anjing .
      3 hours ago ·

    • Putra Husali why ?
      3 hours ago ·

    • Nurul Ain dengan ini , saya , NURULAIN SAFIQAH , selaku wakil batch 10/12 , ingin membuat pengakuan , kami sangat benci die . atas sebab sebab tertentu yang menjadi rahsia batch kami (:
      3 hours ago ·

    • Putra Husali xbaek tau bnci org..xpe la jgn bnci aq k..:)
      3 hours ago ·

    • Nurul Ain ala . aku tau die baby drug kau -,- dah die memang patut dibenci . dah lah selekeh . tak de sebab untuk aku benci kau putra oii .
      3 hours ago ·

    • Putra Husali baby drug tu per ?
      3 hours ago ·

    • Nurul Ain ala , macam besties la . kind of .
      3 hours ago ·

    • Putra Husali owh..ok2..
      3 hours ago ·

    • Nurul Ain pesal parents kau letak nama putra ha ? act , dari masa keciklagi aku pikir , kenapa orang letak nama anak mereka , putera , putra , putri or puteri . -,-
      3 hours ago ·

    • Putra Husali saje2..mner la aq tau..tnye r bpak aq
      3 hours ago ·

    • Nurul Ain alaa . tak kan kau tak pernah tanya . and apa maksud nama kau -,-
      3 hours ago ·

    • Putra Husali anak lelaki raja
      3 hours ago ·

    • Nurul Ain husali ?
      3 hours ago ·

    • Putra Husali ade la..:)
      3 hours ago ·

    • Nurul Ain alaaaaaa . tu pun rahsia ke -o-
      3 hours ago ·

    • Putra Husali rahsia negara..:)
      3 hours ago ·

    • Nurul Ain kfoineee -,-
      3 hours ago ·

    • Putra Husali haha..xde nk share pape secret ker..
      2 hours ago ·

    • Nurul Ain what secret ?
      2 hours ago ·

    • Putra Husali ape2 la..
      2 hours ago ·

    • Nurul Ain dah tak de rahsia dah . -,- biggest secret pon dah tak secret . mati aku ari tuh kene serang ngan kak syasya -,-
      2 hours ago ·

    • Adam Van Othman wei, gemok bodoh hodoh!! putra jgn terase, batck ko kutuk zuq ngan ikhwan, korang sampah doe, mke longkang otak mcm bdak2, ko ckp ikhwan anjing, padehal korang yg anjing,stanby batch ko blek mktb,
      about an hour ago · · 2

    • Amy Nashuha baik laa bangg , haha
      50 minutes ago ·
  • oke . . aku menyibuk jap kat sini . . korang dah faham kan ?

oke nampak dah macam mana bole jadi gado ? =.='
heshh . . sabar je la kan . we will wait and see je lah ape yang akan jadi
kat maktab nanti . dah memang salah kita kan ?
nak buat cam ner , ni dah sampai kak amy nasuha , kak cha dengan adam
marah2 kott + bagi warning lagi tau ! erghh . . DEATH !
nanti dah confrem2 budak laki batch aku jugak yang kene ,
so pity to them :( , not their fault ! tapi still kene jugak . .
tapi kalau pasal COUPLE , sah2 budak perempuan yang kene ,
*hah , suda2 , tak perlu dibahaskan sape yang kene sekarang nih ,
#tengah panas nih , tapi nak tau ape yang lagi panas sekarang ?
oke ikuti lah episod melodi pada minggu ni ! zasss , , ! :)

oh kauu , mengumpat batch akuu , standby balik maktab betinaaaaaaaaaaa !
· · about an hour ago ·

    • Amanina Rahman sabaauu Amy
      about an hour ago ·

    • Wani Norman sape sape ?
      about an hour ago ·

    • Shirah Azlan woii, marah betulll, bhahahaha
      about an hour ago ·

    • Amy Nashuha haha , bisauu la tuu
      about an hour ago ·

    • Amy Nashuha haha , marah ? takde la marah mana , Wani Norman: eh , taktau ?
      about an hour ago · · 1

    • Shirah Azlan da sampai tahap betina tu, marah laa kan gilaa -_-
      about an hour ago ·

    • Amy Nashuha jyeahh ! haha , mmg la , bpk nak ngumpat open gila , kalau zuq ikhwan tauu , haihhh
      about an hour ago · · 2

    • Dzarah Nafisah Mazlan spe wei ?
      about an hour ago ·

    • Amy Nashuha haha , tak kn tak tau ,
      about an hour ago ·

    • Shirah Azlan dz ketingalannn, hahahaa, aku org first ~!
      about an hour ago ·

    • Amy Nashuha zuq dah tau ?
      about an hour ago ·

    • Amanina Rahman suma tnya sape, aku pun nak tnya laa Sape dia tu, amy?
      about an hour ago ·

    • Wani Norman kita rasa kita tau .
      about an hour ago · · 1

    • Amy Nashuha kang aku post link ni karang , haha
      about an hour ago ·

    • Dzarah Nafisah Mazlan aq x tau r wei , hmm
      about an hour ago ·

    • Amanina Rahman cepat post Aku tak sabauu nak tau ni hhaa
      about an hour ago ·

    • Amy Nashuha Wani Norman bgs lah kalau wani tau , boleh tlg nasihat2 skit ,
      about an hour ago · · 1

    • Amy Nashuha haha , aku tak nak aibkn dia
      about an hour ago ·

    • Intan Yusrina sape sape ny?
      about an hour ago ·

    • Dzarah Nafisah Mazlan alaa, batch mne wei ?
      about an hour ago ·

    • Syaza Raman PANAS NYE HATI -,- nak kutuk pon jangan laa open .
      about an hour ago · · 2

    • Amy Nashuha nk bg tahu zuq lahh , haha
      about an hour ago ·

    • Amanina Rahman kat blog ke fb ni? kompiusss
      about an hour ago · · 1

    • Wani Norman yeah . kita dh tau . Kita wakil batch kita nak mintak maaf sebab dia dh ckp lebih daripada batas . saya mintak maaf
      about an hour ago · · 2

    • Amy Nashuha tak main wakil , suruh dia sendiri mintak maaf , haha . bkn dgn ktorang , dkt tuan pny badan
      about an hour ago · · 2

    • Syaza Raman wani , she shouldn't behave like that . kan satu batch dah marah !
      about an hour ago · · 1

    • Amy Nashuha jgn kacau batch kami , haha
      about an hour ago · · 1

    • Amanina Rahman alaaaaaaaaaaaaaa
      about an hour ago ·

    • Wani Norman hemmmm , saya pun nak mintak maaf sebab dia ckp mcm tu . dia dh tahu belum ?
      about an hour ago ·

    • Amy Nashuha haha , wani tak salah la , ntah dia , akk pn tak tauu .
      about an hour ago ·

    • Syaza Raman out , nak sejukkan hati :)
      about an hour ago · · 1

    • Wani Norman nnti kita cakap kat dia .
      about an hour ago ·

    • Amy Nashuha cehh , pkwe kena kutok , mmg la marah , haha .
      about an hour ago · · 1

    • Wani Norman hahaha . sorry again and again .
      about an hour ago · · 1

    • Amy Nashuha dimaafkan .
      about an hour ago · · 1

    • Haziq Iqmal shitto !
      32 minutes ago ·

    • Wani Norman sorry bro .
      31 minutes ago ·

    • Amy Nashuha haha , tahan sikit Haziq Iqmal
      31 minutes ago · · 1

    • Amy Nashuha makk aihh , takotnya bang ! haha
      28 minutes ago ·

    • Khairul Hamizan sape amy ?
      20 minutes ago ·

    • Shikin Ahmad pe cte dy?
      12 minutes ago ·

    • T-ahh ChickyPie akak2 abang2 MINTAK MAAF BANYAK2 :(
      11 minutes ago · · 1

    • Khairul Hamizan ad kmbing da msuk kndng harimua nmpk nya
      10 minutes ago ·

oke ni baru kak amy , kak cha belom lagi ,
BTW , kak amy saya nak mintak maaf sesangat bagi pihak batch saya !
SORRY SANGAT SANGAT . . !

kan satu batch dah marah , tue laa . junior , jangan pandai [andai nak kutuk kalau tak reti cover -,-
· · about an hour ago ·

oke . lagi sekali ampun dan maaf saya minta banyak2 dari kak cha
jyugak atas kesalahan batch saya ! :)
*harap dimaafkan

batch ko dh kambing, nk mengembek kkt fb plak, masuk gaung la cial, sumbat drumstick kang, mkn ko,
· · about an hour ago ·

adam pulak . aku wakil batch aku nak mintak maaf ,
tau , kau marah kiteorang gila2 kan ? sory sangat !
oke , akhir kata , saya nak wakil kepada batch form 3 2012 ,
nak mintak maaf sangat-sangat dekat akak-akak dan
laki-laki batch form 5 2012 !
harap semua dapat maafkan kesalahan kami ,
kami tau akak dan laki batch akak semua nya mesti tengah HOT gilakan
pasal benda nih , sorry 2x . .
kepada batch aku yang lain , tolonglah jangan cari pasal lagi ,
cukuplah sekali er kita buat silap , ta nak lah ada gadoh2 lagi ,
macam taun lepas tuh , :P
lagipon taun lepas kan batch form 5 ni jugak yang ade backup kita kan ?
kan kita saling backup-membackup :)
HOPE , sangat kita semua dapat berbaik macam dulu lagi !

MINTAK MAAF lagi sekali ! HOPE boleh baik semula :) !
 
Copyright © All Right Reserved by Shu Naim